Walsemaweer - Nieuw Akademia

WalsemaweerWalsemaweerWalsemaweerWalsemaweerWalsemaweerWalsemaweer

Walsemaweer, de kophalsromp-boerderij (1870) van Nieuw Akademia op het Hogeland van Groningen, is optimaal ingericht voor geconcentreerde meerdaagse werksessies van groepen. Op de Walsemaweer werkt u, op afstand van de dagelijkse hektiek, in de beslotenheid van uw eigen team. De vergezichten zijn schier eindeloos, de wolkenpartijen imposant.
De boerderij is in 2008 ingrijpend verbouwd en gerenoveerd en daardoor ideaal voor het ontvangen van groepen met een zakelijke of organisatorische doelstelling. De gebruikte natuurlijke en duurzame materialen - waaronder leem, geperste houtvezel en vlas - zorgen voor een aangename atmosfeer en een prettige, rustgevende uitstraling.
De boerderij is vanzelfsprekend voorzien van de gemakken van het digitale tijdperk, zoals draadloos internet, beamers en schermen (HD/bioscoop), smartboards en Wii.
Kortom: alle ruimte, maar gericht op kleine groepen. En door de rust en de persoonlijke verzorging staat niets een stevig werkproces in de weg.

Zin in verandering Ingesleten patronen, werkwijzen en verhoudingen blijken vaak moeilijk bij te sturen, zeker wanneer de eigen, vertrouwde omgeving niet wordt verlaten. In een andere omgeving daarentegen, ver weg van huis, staan mensen vaak meer open voor verandering. Bijna als vanzelf ontstaan er nieuwe perspectieven, sprankelende ideeen, gedurfde inzichten. Zeker als die andere omgeving, behalve de benodigde afstand, ook de entourage en faciliteiten biedt die de interactie op gang brengen en versterken. Want per slot van rekening begint iedere verandering met interactie.
Zie voor meer informatie www.walsemaweer.nl.

'Walsemaweer is een unieke locatie, geleid door een zeer inspirerend en hartelijk team. Ik wens het iedereen toe om minimaal één keer de kans te hebben om hier op nieuwe ideeën te komen.'

Walsemaweer is ingericht voor meerdaagse werksessies tot 22 personen. Er zijn 22 slaapplaatsen, twee grote werkruimtes en twee kleine werkruimtes, en in de zomer kan ook in de tuin gewerkt worden. Draadloos internet is overal aanwezig, Daarnaast zijn alle digitale facilteiten beschikbaar: beamers, smartboards, printers.
Voor ontspanning is er een sauna en een eenvoudige fitnessruimte, desgewenst zijn er ook fietsen beschikbaar. Het ontbijt, de lunch en het diner bestaan voornamelijk uit streekeigen producten. Het diner wordt meestal verzorgd door kok en kunstenaar Leen Kaldenberg.