Chat-referendum - Nieuw Akademia

Chat-referendum

Het online en realtime referendum van Nieuw Akademia is een chat-systeem dat wordt ingezet voor participatief onderzoek binnen een organisatie en voor online expert-meetings. Het programma is ontwikkeld om kennis, opvattingen en ideeën van teams en collega’s te verzamelen en te delen. Met het chat-referendum wordt duidelijk wat er leeft binnen de organisatie. Het is daarbij een uitgelezen participatie-tool voor uw medewerkers en inspirerend voor management en directie. 

De chat is uitermate efficiënt, omdat het mogelijk is bij elkaar te komen, zonder reistijd. En alle chat-tijd is interactieve spreektijd. Er mag door elkaar “gepraat” worden. Iedereen kan gelijktijdig reageren op een vraag of stelling van de gesprekleider. Het breken van het ijs is onnodig. In de chat voelt iedereen zich vrij om mee te denken omdat de deelnemers zich in hun eigen veilige omgeving bevinden. Door een scherpe gespreksleiding en moderatie  is het mogelijk om in korte tijd veel informatie, kennis en ideeën te verzamelen en ontstaan er ideeën en ontdekken we nieuwe vraagstukken. In de voorbereiding op een chat-referendum worden in overleg de onderwerpen en vragen vastgesteld. Tijdens een chat-referendum is het heel goed mogelijk dat, door de antwoorden die gegeven worden, wordt afgeweken van de vooraf opgestelde vragen en er discussie ontstaat die nieuwe vragen oproept. U ontvangt na afloop van het chat-referendum alle resultaten en een analyse in een rapportage. 

Deelname
Aan een chat-referendum kunnen 4-8 mensen deelnemen. De deelnemers ontvangen vooraf een briefing en eventueel huiswerk over het onderwerp. In de briefing worden ook de inlog-gegevens verstrekt van de beveiligde webomgeving van het chat-referendum. Het chat-referendum van de deelnemers ziet er als volgt uit:


Moderatie Chat-referendum 
De realtime moderatie door een medewerker is mogelijk via een aparte Chat-pagina. Op deze pagina zijn twee chats beschikbaar. In het linker scherm is de chat met de gespreksleider en de deelnemers te volgen. In het rechter scherm heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen aan de groep via de gespreksleider. 

 

 


Cultureel ondernemen
Conferentie ontwerp
• Chat-referendum
Managementdevelopment
Denktank / klankbord


 

Voor offerte of informatie aanvragen, kunt u een email sturen naar
info@nieuwakademia.nl. U kunt ook bellen naar 0595 431124. Op basis van een intake zullen wij u een passend voorstel doen.